- Συνταγές
- 0 likes
- 2242 views
- 0 comments
Υλικά
Για τη ζύμη
480 ml γάλα ή φυτικό ρόφημα της προτίμησής σας, σε θερμοκρασία δωματίου
115 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένη σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. ζάχαρη
1 πακέτο (8 γρ.) ξηρή μαγιά
750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ. Παραδοσιακό Ταχίνι Θεσσαλονίκης "ΜΕΖΑΠ" 300gr
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση
100 γρ. Παραδοσιακό Ταχίνι Θεσσαλονίκης με Μέλι "ΜΕΖΑΠ" 350gr
40 γρ. Σουλτανίνα "Mythical" σακουλάκι 200γρ
180 γρ. Καστανή ζάχαρη "Ζωγράφος" 500gr
3 κουταλιές της σούπας κανέλα
Για το γλάσο
160 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας φυτικό ρόφημα αμυγδάλου
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη βανίλιας
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε μαζί το γάλα ή φυτικό ρόφημα, το λιωμένο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) και τη ζάχαρη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαγιά στο μείγμα, ανακατεύουμε ελαφρώς και αφήνουμε το μείγμα για 5 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε 650 γρ. από το αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το Παραδοσιακό Ταχίνι στο μείγμα, ανακατεύοντας καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σκεπάζουμε το μπολ με μια πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 2 ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180˚C.
Θα παρατηρήσετε ότι μετά από 2 ώρες, η ζύμη μας έχει διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Προσθέτουμε ακόμα 100 γρ. αλεύρι, μεταφέρουμε σε αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνουμε για 7-8 λεπτά, ώστε να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο ορθογώνιο, περίπου 1 εκατοστό σε πάχος.
Απλώνουμε ομοιόμορφα το Παραδοσιακό ταχίνι με μέλι πάνω στη ζύμη και γαρνίρουμε με τις σταφίδες.
Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με μαύρη ζάχαρη και κανέλα. Στη συνέχεια τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό και την κόβουμε σε 8 ομοιόμορφα κομμάτια.
Μεταφέρουμε τα rolls σε ένα αντικολλητικό ταψί, τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
Ψήνουμε στους 180˚C για 20-22 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Τέλος, για την επικάλυψη βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε με το frosting. Καλή σας απόλαυση!
*Προτείνουμε ως εναλλακτική πρόταση σερβιρίσματος να πασπαλίσετε τα cinnamon rolls με άχνη ζάχαρη αντί για frosting.
Photo by Klara Avsenik on Unsplash
Comments (0)