- Admin
- Συνταγές
- 0 likes
- 3745 views
- 0 comments
Προετοιμασία: 15’
Βαθμός δυσκολίας: Μικρός
Μερίδες: 3 - 4
Υλικά:
-
5 κουτ. σούπας Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Π.Ο.Π Καλαμάτας "ILIADA"
-
2 κουτ. γλυκού Πολτός σκόρδου “Βαγγέλης Δρίσκας” με μείγμα αρωματικών
-
3 κουτ. σούπας Αποξηραμένη λιαστή ντομάτα στον ήλιο “Από το περιβόλι του παππού”
-
1 ½ κουτ.σούπας αποξ.βασιλικό
-
½ κουτ.γλυκού φρουκτόζη “ΖΩΓΡΑΦΟΣ”
-
Αλάτι & πιπέρι ανάλογα την προτίμηση
-
500 γραμ. Μακαρόνια “ΖΩΓΡΑΦΟΣ” Νο1 Linguine
Διαδικασία:
Αρχικά, βάλτε τις λιαστές ντομάτες σε βραστό νερό για 5 λεπτά πριν τις χρησιμοποιήσετε.
Σε μια κατσαρόλα θερμαίνετε το λάδι, ρίχνετε τον πολτό σκόρδου και σοτάρετε για 2’.
Στραγγίζετε τις λιαστές ντομάτες και τις βάζετε στην κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο και σοτάρετε για 2’ ακόμα.Προσθέτετε ½ λίτρο νερό, τον βασιλικό, την φρουκτόζη, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνετε να βράσουν για περίπου 20’.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζετε 1- 1 ½ λίτρο νερό και ρίχνετε τα μακαρόνια.Αφήστε τα να βράσουν για 15-18’.
Αφού βράσουν τα μακαρόνια σουρώστε τα και κρατήστε λίγο νερό από την κατσαρόλα σε ένα φλυτζανάκι του καφέ.Αν θέλετε βάζετε λίγο λάδι στην κατσαρόλα και τα τσιγαρίζετε για να πάρουν λαμπερή όψη, ειδάλλως προσθέστε το νερό που κρατήσατε στο φλυτζάνι για να μην σας κολλήσουν.
Σε ένα βαθύ πιάτο τοποθετείτε τα μακαρόνια, και ρίχνετε όση απο την σάλτσα επιθυμείτε.
Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε φλούδες παρμεζάνας ή τριμμένο κεφαλοτύρι & Ελιές Π.Ο.Π Καλαμών σε Ροδέλες "ILIADA".
Photo by ABHISHEK HAJARE, Unsplash
Comments (0)