- Συνταγές
- 0 likes
- 5402 views
- 0 comments
Προετοιμασία: 15’
Βαθμός δυσκολίας: Μικρός
Υλικά:
-200 γρ. baby σπανάκι
-100γρ. τυρί μανούρι
-50-100 γρ. κομματάκια Χαλβάς Φιστίκι Αιγίνης"Μεζάπ" 400gr
-50 γρ. Σύκα Ευβοίας Αποξηραμένα "Το περιβόλι του Παππού" 250γρ ή Σύκα Καλαμάτας "Αλφα Μεσσηνίας" σε γιρλάντα 250γρ
-3 φέτες prosciutto της αρεσκείας σας
-λίγο αλάτι
-λίγο πιπέρι
-2 κουταλιές της σούπας Κρέμα Βαλσαμικού με Σύκο "Παπαδημητρίου" 250ml
-2 κουταλιές της σούπας Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Π.Ο.Π Καλαμάτας σε Γυάλινη Φιάλη "ILIADA" 1lt
Διαδικασία:
Αρχικά κόβουμε το μανούρι σε φέτες και το βάζουμε στη γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά. Ψήνουμε 1-2 λεπτά να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Έπειτα αφού πλύνουμε καλά με νερό το σπανάκι, το τοποθετούμε σε μπολ.
Προσθέτουμε τα κομμάτια σύκου και χαλβά στη σαλάτα.
Κόβουμε το προσούτο σε 6 μεγάλα κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μπολ.
Τέλος, μεταφέρουμε το μανούρι στο μπολ με τη σαλάτα και σερβίρουμε με πιπέρι,αλάτι, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και την βαλσάμικη κρέμα σύκο.
Comments (0)