Τραγανές μπάρες βρώμης με Μαρμελάδα Σύκο "Bretas" & κομματάκια αποξηραμένου σύκου Ευβοίας
Τραγανές μπάρες βρώμης με Μαρμελάδα Σύκο "Bretas" & κομματάκια αποξηραμένου σύκου Ευβοίας Συνταγές

Προετοιμασία: 15’

Βαθμός δυσκολίας: Μικρός

Μερίδες: 6-9 τεμάχια

 

Υλικά:

·         120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

·         120 γρ.  Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "ILIADA" 1 lt

·         130 γρ. νιφάδες βρώμης (+ 2 κουταλιές της σούπας)

·         65 γρ. Καστανή ζάχαρη "Ζωγράφος" 500γρ

·         140 γρ. Μαρμελάδα Σύκο 100% Φρούτο "Bretas Family"240γρ

·         40 γρ. ψιλοκομμένα Σύκα Ευβοίας Αποξηραμένα "Το περιβόλι του Παππού" μπωλ 250γρ

Διαδικασία:

 

Αρχικά, σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, τη βρώμη και την καστανή ζάχαρη.

Κρατάτε στην άκρη μισό φλιτζάνι από το μίγμα και απλώνετε το υπόλοιπο σε ταψί ορθογώνιου σχήματος.

Στη συνέχεια απλώνετε πάνω την μαρμελάδα σύκο με 100% φρούτο και ρίχνετε τα ψιλοκομμένα αποξηραμένα σύκα.

Ανακατεύετε το μισό φλιτζάνι του μίγματος που έχετε ήδη κρατήσει στην άκρη με 2 κουταλιές της σούπας βρώμη και το ρίχνετε πάνω από την στρώση της μαρμελάδας.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 160-170 βαθμούς.

Αφού αποσύρετε από τον φούρνο και αφήσετε να κρυώσει κόβετε σε παραλληλόγραμμο σχήμα τις μπάρες.

Photo by https://www.makingthymeforhealth.com/ 

Comments (0)

Το προϊόν προστέθηκε στα Αγαπημένα σας
Product added to compare.

Για την εύρυθμη λειτουργία του ηλεκτρονικού μας καταστήματος είναι απαραίτητη η χρήση cookies.