Τραχανάς ξινός με πολτό από τοματάκι Σαντορίνης Π.Ο.Π και σπιτικά κρουτόν
Τραχανάς ξινός με πολτό από τοματάκι Σαντορίνης Π.Ο.Π και σπιτικά κρουτόν Συνταγές

"Δεν χρειάζεται να μαγειρεύετε φανταχτερές ή πολύπλοκες συνταγές, αλλά καλό φαγητό από φρέσκα υλικά" είχε πει η διάσημη Αμερικανίδα σεφ Julia Child.

Με αυτή τη γνωστή φράση στο μυαλό μας και την πρόσφατη ανάδειξή του σπιτικού τραχανά ως superfood, ναι πολύ καλά διαβάσατε (!) σας παραθέτουμε την παρακάτω απλή και γρήγορη παρασκευή του με αγνά υλικά για να απολαύσετε τις κρύες μέρες του χειμώνα.

 Προετοιμασία: 15’

Βαθμός δυσκολίας: Μικρός

Μερίδες:4 τεμάχια

 

Υλικά:

Για την σούπα:

Για τα σπιτικά κρουτόν:

Διαδικασία: 

Σε μία μικρή κατσαρόλα βράζουμε το νερό και προσθέτουμε το αλάτι.Μόλις πάρει μια πρώτη βράση προσθέτουμε τον τραχανά, τον χυμό ντομάτας, τον πολτό και το ελαιόλαδο.

Αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά περίπου. Είναι σημαντικό να παρακολουθούμε την σούπα και να προσθέσουμε νερό αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Αφού βράσουν αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε στα πιάτα.

Στη συνέχεια, κόβουμε το ψωμί της αρεσκείας μας σε μικρά κυβάκια.

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα κυβάκια για περίπου 2’ από την κάθε μεριά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα σερβίρουμε ως συνοδευτικό της σούπας.

photo by Corina Blum, searchingforspice.com

Comments (0)

Το προϊόν προστέθηκε στα Αγαπημένα σας
Product added to compare.

Για την εύρυθμη λειτουργία του ηλεκτρονικού μας καταστήματος είναι απαραίτητη η χρήση cookies.