- Συνταγές
- 0 likes
- 3448 views
- 0 comments
"Δεν χρειάζεται να μαγειρεύετε φανταχτερές ή πολύπλοκες συνταγές, αλλά καλό φαγητό από φρέσκα υλικά" είχε πει η διάσημη Αμερικανίδα σεφ Julia Child.
Με αυτή τη γνωστή φράση στο μυαλό μας και την πρόσφατη ανάδειξή του σπιτικού τραχανά ως superfood, ναι πολύ καλά διαβάσατε (!) σας παραθέτουμε την παρακάτω απλή και γρήγορη παρασκευή του με αγνά υλικά για να απολαύσετε τις κρύες μέρες του χειμώνα.
Προετοιμασία: 15’
Βαθμός δυσκολίας: Μικρός
Μερίδες:4 τεμάχια
Υλικά:
Για την σούπα:
- 250 γρ Τραχανάς Ξινός "Μαίναλον"
- 2 κουταλιές της σούπας Πολτός από Τοματάκι Π.Ο.Π. Σαντορίνης Διπλής συμπύκνωσης "Santo wines"
- Χυμό από μία φρέσκια ντομάτα
- Λίγο αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Π.Ο.Π Καλαμάτας σε Γυάλινη Φιάλη "ILIADA" 1lt
- 500 ml νερό
Για τα σπιτικά κρουτόν:
- 4 φέτες ψωμί της αρεσκείας σας
- 2 κουταλιές του γλυκού Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Π.Ο.Π Καλαμάτας σε Γυάλινη Φιάλη "ILIADA" 1lt ή 2 κουταλιές του γλυκού Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με Βασιλικό "ILIADA" 250ml silver
Διαδικασία:
Σε μία μικρή κατσαρόλα βράζουμε το νερό και προσθέτουμε το αλάτι.Μόλις πάρει μια πρώτη βράση προσθέτουμε τον τραχανά, τον χυμό ντομάτας, τον πολτό και το ελαιόλαδο.
Αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά περίπου. Είναι σημαντικό να παρακολουθούμε την σούπα και να προσθέσουμε νερό αν αυτό κριθεί απαραίτητο.
Αφού βράσουν αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε στα πιάτα.
Στη συνέχεια, κόβουμε το ψωμί της αρεσκείας μας σε μικρά κυβάκια.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα κυβάκια για περίπου 2’ από την κάθε μεριά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα σερβίρουμε ως συνοδευτικό της σούπας.
Comments (0)