- Συνταγές
- 0 likes
- 7211 views
- 0 comments
Τσικνοπέμπτη... η αγαπημένη μέρα των κρεατοφαγάδων!
Είναι η μέρα που όλοι με τις οικογένειες ή τους φίλους μας μαζευομάστε γύρω από ένα τραπέζι για να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας κρεατικά και να καλωσορίσουμε επισήμως πια τις απόκριες. Επιλέγουμε τα κρεατικά της αρεσκείας μας και τα μαγειρεύουμε με τον αγαπημένο μας τρόπο. Από το τραπέζι βέβαια δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι σος και τα dips που αν και δεν είναι πρωταγωνιστές της ημέρας, είναι απολύτως απαραίτητοι ώστε να αναδείξουν το μεγαλείο των γευστικών πιάτων μας.
Σας παραθέτουμε μια σούπερ εύκολη και γρήγορη συνταγή σος ταχινιού για να συνοδεύσετε τα κρεατικά σας!
Υλικά:
- 150 γρ Παραδοσιακό Ταχίνι Θεσσαλονίκης "ΜΕΖΑΠ" 300gr
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 κουτ.σούπας Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Π.Ο.Π Καλαμάτας σε Γυάλινη Φιάλη "ILIADA" 500ml
- 1/2 ποτήρι νερό
- λίγο Αλάτι Μεσολογγίου "Salt Odyssey" 200gr
- λίγο πιπέρι Κεραμικός Μύλος με Τέσσερα Πιπέρια "Salt Odyssey" 90gr
- ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 2 κουτ.σούπας χυμό λεμονιού
Διαδικασία: Στο Multi βάζουμε το ταχίνι και το κρεμμύδι μετά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά: το νερό, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά ώστε να έχουμε μια λεία και ομοιογενή σος.
Χρήση: Ψητά κρέατα, dressing σε σάντουιτς,ψητά λαχανικά
photo credits: Victoria Shes_Unsplash
Comments (0)